Duurzaam

Behang op maat

Natuurlijk

FSC gecertificeerd behang

Verzending

vanaf € 50,- gratis

Duurzaam

Behang op maat

Verzending

vanaf € 50,- gratis

 

– het leukste behang voor je mini, of gewoon voor jezelf –

 

Met deze Studio Pieni werkbeschrijving kun jij als een pro je wand strak behangen, zonder bubbels! Doordat onze banen voorgedrukt zijn, hoef je niet te puzzelen met ingewikkelde patroontjes. De banen sluiten altijd precies op elkaar aan.

 

Stap 1. Voorbereiden  

Wat heb je nodig? Behanglijm (bijv. Perfax Ready&Roll), behangroller (of muurverfroller), behangspatel, emmer met warm water en zachte, schone vezeldoek, scherp stanleymes en een grote schaar. Alles bij elkaar gezocht? Let’s go! Hoe strakker je wand, hoe mooier het resultaat. Zorg voor een gladde, droge en schone ondergrond en vul eventuele gaten met muurvuller. Schuur daarna de muurvuller goed glad. Behang nooit over ander behang heen en verwijder eventuele restanten. Behandel een zuigende wand eerst met een voorstrijkmiddel.  

 

Stap 2. Knippen & klaarleggen  

Knip de banen netjes van de rol en leg deze in de juiste volgorde klaar. Lees ook even de aanvullende tips onderaan door. Houd goed in de gaten wat de onder- en bovenkant van de baan is. Dit staat erbij, maar als je het eraf knipt, houd het dan zelf goed in de gaten. De tweede baan is 180 graden gedraaid, deze draai je dus om voordat je de baan gaat plakken. Rol de banen zó op dat je de bovenkant als eerste in handen hebt. Je begint met baan 1/2 en vervolgens baan 2/2 en je werkt altijd van links naar rechts.  

 

Stap 3. Lijmen & plakken  

Smeer een deel van de muur, zo’n 60 cm breed, heel dun in met behanglijm. Met een roller kun je de lijm goed uitrollen. Zorg ervoor dat hoeken en randen ook voorzien zijn van lijm. Belangrijk is dat er overal lijm zit, maar het niet te dik is aangebracht, anders moet je het er later onderuit duwen en kunnen er lijmstrepen ontstaan. Plak de eerste baan van boven naar beneden op de wand. Zit de baan goed, druk deze dan glad met de behangspatel. Het teveel aan lijm schuif je op deze manier naar de zijkanten weg. Snijd het eventuele overtollige papier weg aan de boven- en onderkant. Wij gebruiken hier zelf altijd een superscherp stanleymes voor en een aluminium liniaal.  

 

Stap 4. Nog meer lijmen & plakken  

Herhaal stap 3 tot alle banen op de wand zitten. Plak de banen zo strak mogelijk tegen elkaar aan, zodat het patroon doorloopt. Ons behang krimpt niet en zet niet uit, dus het is van belang dat de naden gewoon goed aansluiten.

 

Stap 5. Laten drogen  

Laat het behang goed drogen en verwijder eventuele lijmresten direct met een vochtige, en schone doek.    

 

Aanvullende tips:  

We leveren behang van hoge kwaliteit. Toch kan het gebeuren dat er een foutje insluipt, denk aan een printstreep of drukfout. We raden je dan ook aan de print even te controleren voordat je de behangbanen op de muur plakt.  

Behang je over glasvezel? Dan raden we je aan eerst een laag muurverf aan te brengen. Behangen over glasvezel kan het resultaat beïnvloeden. Het mooiste resultaat wordt bereikt door direct op de muur te behangen.

Behang je donker behang op een lichte muur? Dan raden we je aan om de muur erachter in dezelfde tint te verven, zodat je geen witte naden ziet achteraf. We geloven in je behangplakkunsten, maar je zal de eerste niet zijn die baalt dat je net een klein randje ziet.

Voor het mooiste resultaat is de ondergrond van de te behangen wand egaal van kleur. Bij een lichtgekleurd behang raden we een lichte ondergrond aan.

– … jij kunt dit! –

 

Heel veel liefs van Studio Pieni!